Napiekli a vyzdobili sme spolu prvé vianočné medovníky. Nájdete sa v galérii?

V kaviarni sme si v 2. adventnú nedeľu 10.12. užili skvelú vianočnú atmosféru pri pečení a zdobení medovníkov!

Kreativita aj tých najmenších účastníkov nás pri zdobení medovníkov doslova ohromila!  Bolo veľmi príjemné vidieť šťastné tváre a počuť smiech, ktorý sa rozliehal celou Rozprávkovou kaviarňou.
Vytvorili sme spoločne nielen vianočnú akciu, ale miesto, kde sme spolu zdieľali smiech, radosť a spoločne vytvárali spomienky.

Tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky!

A pre tých zvedavších pripájame aj náš jednoduchý recept na rozprávkové medovníky. Sú vyskúšané, neuveriteľne chutné, ihneď mäkké. Nevieme však garantovať, že sa rýchlo nezjedia!  

V hrnci necháme za stáleho miešania zovrieť:

• 130 g kryšt. cukru
• 120 g masla
• 160 g medu

Po riadnom vychladnutí, čo môže trvať 2-3 hodinky zmes prelejeme k:

• 500 g hladkej múky
• 2 vajíčkam
• 1 KL (kávová lyžička) sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
• 2 KL mletej škorice

Vypracujeme hutné cesto (my používame kuchynský robo), ktoré sa po zmiešaní takmer nelepí. Vytvarujeme z neho “bochník” a zabalíme ho do fólie. V chladničke necháme odstáť 2 hodiny a po vybratí môžeme na pomúčenej doske vyvaľkané cesto na približne 1 cm vykrojiť vašimi obľúbenými formičkami.
Potrieme žĺtkom a vložíme do rúry. Pečieme do zlatista na 160 stupňoch celzia, avšak veľmi záleží od konkrétnej rúry na pečenie. Skúste si prvú várku sledovať.

Bielky si odložíme na cukrovú zdobiacu polevu. Tú našu sme tvorili v pomere:
1 bielko na 180 g preosiateho práškového cukru.
Vyskúšajte do polovice polevy prišľahať potravinárske farbivo a pripravte si viac farieb.
Hmotu pomocou vyššieho pohára nalejeme do zdobiaceho vrecka, prestrihneme malú dierku na špičke a zdobíme podľa fantázie.

Dobrú chuť a krásne Vianoce!